Boek een kamer in ons insectenhotel

Op ons bedrijf proberen we zowel op het erf als in het land de natuur een plekje te geven. Dat geeft plezier en voldoening, én past in onze visie van rentmeesterschap. De discussies die momenteel bezig zijn over stikstof, klimaatverandering en de veranderende biodiversiteit maken het best wel eens lastig om vast te houden aan je eigen visie. Maar al te vaak wordt er in oordelende sferen gesproken en krijgen boeren snel de zwarte piet toegespeeld. En tja, helaas wordt in dit soort discussies weinig rekening gehouden met boeren die wel degelijk actief zijn in natuurbeheer etc.

Na een paar pittige weken konden we deze week eindelijk weer eens gewoon echt boer(in) zijn: de nodige jonge kalfjes worden uitgebreid vertroeteld en verzorgd, de koeien hebben weer keurig geschoren staarten, het zand van de vierde snede graskuil wordt verwijderd zodat we de dames wat meer diversiteit in rantsoen kunnen bieden en vandaag, zaterdag, besloten we met de jongens aan ons winterproject te beginnen: de bouw van een insectenhotel. Vanaf voorjaar 2020 zijn hier kamers in te boeken met uitzicht op het boerenland😉. Oude pallets en hout van een oude zandbak vormen het frame.

Helaas was het in de werkplaats te donker voor foto’s, maar het begin is er! Superleuk om zo samen met de kinderen bezig te zijn. En allemaal helpen ze mee: houtjes zoeken, gaatjes boren, spijkers in het hout slaan. Ook knutselden we een voederplank voor de vogels in elkaar, die ook gelijk is opgehangen. Wat je al met restjes hout en wat eenvoudig gereedschap niet kunt maken!