Onze producten

Biologische zuivel

We kiezen ervoor om de producten van ons erf zo lokaal mogelijk af te zetten. Onze melk wordt door ‘EkoHolland – Melk op Maat’ voor het overgrote deel in Nederland verkocht. Onze melk zit onder andere in de biologische zuivel van Arla en het bio huismerk van Albert Heijn.

Een klein deel van onze rauwe melk verwerken we zelf tot volle yoghurt en KoeWARK. De KoeWARK is echte, ambachtelijk geproduceerde kwark. Beiden zijn te koop in ons winkeltje. Ook kun je ter plekke genieten van een bakje kwark met een lekkere topping. Deze toppings maken we voor een deel zelf met zoveel mogelijk ingrediënten die afkomstig zijn van ons erf. Denk aan appel- en pruimencompote, stoofpeertjes en walnoten. Deze ‘KoeWARK-to-go’ is alleen verkrijgbaar van april tot en met oktober, als de KoeWARKbar geopend is. Houd hiervoor ook onze facebook pagina in de gaten!

Parelkaas

In het najaar van 2021 kwamen we in contact met de Kaasbaas; een mobiele kaasmakerij die op het erf komt om de melk te verwerken tot kaas. Inmiddels is het assortiment van de kazen flink uitgebreid, en breiden we nog steeds verder uit!

De melk gaat van de koeien, via een filter, in de kaastobbe. Daar wordt ie verwerkt, al dan niet met kruiden, tot heerlijke kaas. Door de rauwmelkse verwerking en het feit dat onze koeien voornamelijk gras gevoerd krijgen, krijgt de kaas een heerlijke aromatische smaak. Naast naturel varianten hebben we ook enkele kruidenvarianten in de winkel’; komijn, fenegriek, Italiaanse kruiden en pikant. 

Aan de oude kaas wordt gewerkt, en dat is vooral een kwestie van geduld: in het najaar van 2023 hopen we weer oude kaas op te nemen in het assortiment. De kazen moeten hiervoor namelijk minimaal 10 maanden liggen te rijpen. 

Rundvlees van onze koeien

Naast zuivel verkopen we ook rundvlees. Het vlees is afkomstig van onze eigen koeien, zowel koeien die niet meer geschikt zijn voor de melkproductie als van (stier)kalveren die we afmesten tot ongeveer 2 jaar. Wij zien onze dieren niet als restproduct van de melkveehouderij, maar als waardevolle dieren die naast melk, ook vlees leveren. Onze koeien laten we slachten door Jan Voordouw; hij staat bekend om zijn visie op het welzijn van het dier, juist in een slachtproces. Zo slacht hij koeien in tweetallen, omdat een koe als kuddedier veel rustiger is als het samen is met een soortgenoot, dan wanneer de koe alleen is. Een paar dagen voor de slacht haalt Jan het dier op, en verzorgt het intensief op zijn bedrijf, zodat de koe hem goed leert kennen. Zo is er nauwelijks sprake van stress. En dat vinden wijzelf enorm belangrijk. We gaan met liefde en respect om met onze dieren, en op deze manier kunnen we dit tot het eind toe garanderen. En niet onbelangrijk: hoe minder stress, hoe smakelijker het vlees.

Recepten voor vleesgerechten

Zit er vlees in je pakket waar je niet zo goed van weet wat je ermee moet doen? Kijk dan eens op onze receptenpagina. Daar proberen we regelmatig nieuwe recepten te plaatsen. Zo eenvoudig mogelijk maar wel met de lekkerste smaken!

Eerlijk en duurzaam vlees, en het smaakt nog lekker ook!

Klik HIER om meer te weten te komen.

Raadpleeg onze receptenpagina

Misschien heb je vlees van ons gekocht waar je niet zo goed raad mee weet in de keuken. Daarom publiceren we met enige regelmaat nieuwe recepten op onze website. Zo eenvoudig mogelijk qua bereiding maar wel met de lekkerste smaken!