Ons melkveebedrijf

Op ons melkveebedrijf hebben we in totaal zo’n 100 stuks vee rondlopen, waarvan 55 melkkoeien. De overige 45 stuks vee zijn het jongvee, de kalfjes en de pinken, die in de toekomst onze melkkoeien worden. Onze bonte dames lopen een groot deel van het jaar overdag lekker buiten.

Geboorte van een kalf

De geboorte van een kalf zien we niet heel vaak, maar inmiddels hebben we er een mooie fotoreportage van weten te maken.

Biologisch melkveebedrijf

Sinds 1 april 2018 (en nee, dat is geen grapje), zijn we een biologisch melkveebedrijf. Dat betekent dat we geen kunstmest gebruiken, minder drijfmest op het land rijden, onkruid met de hand verwijderen en de koeien nóg langer buiten laten lopen dat voorheen. Een bewuste keuze om niet mee te hoeven gaan in de ratrace van groot-groter-grootst, maar om een betere prijs voor ons product te krijgen.

Zelf komen kijken

Natuurlijk kunnen we nog veel meer vertellen over onze bonte dames. Maar eigenlijk is het veel leuker als de boer zelf kan vertellen hoe alles op de boerderij in zijn werk gaat. Wil je meer weten over ons melkveebedrijf, of lijkt het je leuk om een keer op de boerderij te komen, neem dan contact met ons op.