De Bonte Parels in het nieuws

De afgelopen jaren zijn we diverse keren op tv geweest, of zijn er artikelen over ons verschenen.

Op 13 december 2019 kwam gedeputeerde Hanke Bruins Slot op bezoek op De Bonte Parels. We wilden met dit bezoek een positieve indruk geven van kringlooplandbouw, lokaal voedsel afzetten, verbinding boer-burger. Daarom hadden we verschillende collega’s uitgenodigd en ook vertegenwoordigers van relevante organisaties. Iedereen was erg enthousiast, zeker ook de gedeputeerde. We kijken dan ook terug op een geslaagd bezoek!

Klik op een afbeelding om de slideshow te starten.

 

September 2019 er onlangs opnamen gemaakt voor het tv-programma ‘Keuken van Utrecht’. Het onderwerp van het programma was: Adopteer een koe.

De tweeling Else en Margaret werd officieel geadopteerd door presentator Emina. Onze jongste zoon Jonathan vond het geweldig om de kalfjes te knuffelen. Leuk weetje: Else en Margaret, een tweeling, waren piepklein bij de geboorte. Onze keus om dit soort kalfjes zelf af te mesten voor vlees, gaf hen al een waardevolle bestemming. Met hun tv-debuut zijn ze op ons erf inmiddels serieuze beroemdheden 😉. Pleegkoe Chrissy zorgt maar wat graag voor de twee dametjes!

Juli 2019 kwam Pieter Klein op bezoek voor de reeks ‘Een betere wereld in de buurt’. Dit is zijn toelichting:

De boer en boerin kiezen ervoor om kleinschalig te boeren en de koeien een goed en langer leven te geven. Bij de recente aanschaf van de kleine stal wilde de bank aanvankelijk alleen een grootschalige stal financieren. Ze hebben vastgehouden aan een kleine stal. Ze willen het milieu niet te belasten. Ze houden rekening met de weidevogels en gaan pas maaien als de jongen weg kunnen komen. Ze houden open dagen, je kunt een koe adopteren en je kunt mee helpen op de boerderij.

Een filmpje van oktober 2016, gemaakt door Rechtstreex Utrecht.

Toelichting: Maak kennis met de familie Hennipman, een bijzonder melkveebedrijf dat momenteel de omslag naar een biologisch bedrijf maakt. Het bijzondere van de Bonte Parels is dat zij hun dieren zo lang mogelijk bij zich houden en ook het produceren van vlees in eigen hand houden!

Een interview met boerin Christianne in het weekblad Boerderij (27 februari 2018): klik op deze link om het artikel te lezen: artikel_boerenleven

Een interview met boerin Christianne in het Eva Vrouwenmagazine (november 2017). Klik hier om het artikel te lezen: artikel_eva

Een film van april 2016: de koeien gaan voor het eerst de wei in na de winter.

In 2015 ging de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) door de provincie op zoek naar de meest duurzame boeren. De doelen van de campagne Duurzame Boeren zijn: het stimuleren van de duurzame innovaties en initiatieven in de landbouw, het verkleinen van de kloof tussen burgers en boeren en het verbeteren van de huidige problemen in de moderne landbouw.

In 1999 is het bedrijf van Rutger geruimd vanwege BSE. Een ingrijpende gebeurtenis waarover Rutger vertelt in deze uitzending van Van Rossem Vertelt, van 22 maart 2014: