Project omschrijving

Benodigdheden voor 3-4 personen

Dag 1:

  • 1 kg stoofvlees (suddervlees, sucadelappen,
  • Riblappen, braadvlees) Vloeibare boter Zeezout
  • Versgemalen peper

Op dag 2 toevoegen:

  • 2 paprika’s
  • 2 uien
  • 200 gram champignons
  • 1 pakje gezeefde tomaten (200 gram)
  • Zeezout
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 peperkorrels

Bereiding op dag 1:

–  Laat het vlees ontdooien en op kamertemperatuur komen. Verhit een flinke scheut vloeibare boter en laat dit bruin kleuren.

–  Leg het vlees in de pan. Gebruik bij voorkeur een tang, zodat je geen gaatjes in het vlees prikt. Zet alvast de waterkoker aan, zodat je op tijd gekookt water klaar hebt.

–  Braad het vlees aan beide kanten op hoog vuur aan.

–  Bestrooi het vlees met zeezout en versgemalen peper.

–  Zet het vuur een stuk lager. Voeg nu het gekookte water toe, zorg dat er ongeveer een

vingerhoogte water boven het vlees staat.

–  Eventueel kun je een scheut rode wijn toevoegen, het vlees wordt daardoor nog malser.

–  Laat het vlees nu 2 á 3 uur zachtjes gaar sudderen. Keer het vlees af en toe om en zorg

ervoor dat er voldoende water op blijft staan. Lekker met gekookte aardappelen, sperzieboontjes en sla!

Bereiding op dag 2:

–  Haal het overgebleven vlees uit de pan en snijd dit in stukjes.

–  Verhit het vocht in de pan. Snijd de uien in halve ringen en voeg deze toe als het vocht heet

genoeg is.

–  Snijd ook de paprika’s en de champignons in stukken en voeg dit toe aan het uienmengsel.

–  Voeg nu de kruiden toe: peperkorrels, laurierblaadjes en kruidnagelen goed door het

mengsel roeren. Eventueel naar smaak ook nog zout toevoegen.

–  Voeg de gezeefde tomaten toe en roer alles goed door elkaar. Je kunt eventueel wat water

toevoegen maar let op dat het niet te dun wordt.

–  Als laatste voeg je het vlees toe. Breng alles aan de kook. Na een minuut of 5 kan je de pan in

een hooikist zetten. Na een paar uur is de goulash gereed.

Serveer met rijst of maak van overgebleven aardappels van dag 1 aardappelpuree. Pureer de aardappels, voeg een scheut melk toe en naar smaak peper en zout.

Een salade van sla met tomaat of rauwe witlof met appel en rozijn smaakt er ook erg lekker bij.

Eet smakelijk!