Webdesign door: De Bonte Parels, Korssesteeg 3, 3615 AS Westbroek          

Even voorstellen

Bonte Belevenissen

Het melkveebedrijf

Welkom

Contact & Route

Links

Nieuws

Vleesverkoop

Waar komt de melk vandaan?

Geeft een koe met bruine vlekken ook bruine melk?

Wat doet een boer op een dag?


Zomaar een aantal vragen die kinderen tijdens een boerderijles aan de boer en boerin kunnen vragen. Omdat wij het ontzettend belangrijk en leuk vinden om kinderen kennis te laten maken met het boerenleven, zijn we in het voorjaar van 2010 gestart met boerderij educatie.


Wat houdt boerderij educatie in?

Een schoolklas komt op onze boerderij en volgt daar een lesprogramma. De lessen worden op school voorbereid. Tijdens dit programma staat het boerenleven centraal. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen gaan de kinderen allerlei opdrachten uitvoeren. Er zijn lesprogramma’s  voor basisschoolleerlingen van groep 3 t/m groep 8.


Waarom boerderij educatie?

Het volgen van lessen op de boerderij is voor kinderen een waardevolle aanvulling op het onderwijs  dat zij op school krijgen. Naast de kennis en praktische vaardigheden die kinderen opdoen over het leven op en rond de boerderij, horen ook kernwoorden zoals beleving, bewustwording, verantwoordelijkheid en zorg bij de leerdoelen van boerderij educatie.


Meer weten over boerderij educatie?

De boerderij educatie voeren wij uit in samenwerking met Stichting Boerderij in de Kijker. Op de website van deze stichting staat hoe u zich aan kunt melden voor boerderij educatie. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om direct contact met ons op te nemen voor meer informatie, of voor het aanmelden van een schoolklas. De kosten voor een dagdeel boerderij educatie bedragen € 125 per dagdeel (2,5 – 3 uur). Dit is inclusief lesmateriaal, een lekker drankje voor de kinderen na afloop van de les en koffie of thee voor de begeleiders.

Boerderij educatie